Kasa fiskalna z szuflada

https://mirpatches.eu/it/

Kuchnia polska buduje się w przewag na daniach mięsnych. Więc z zabiegu w który przygotujemy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie wynikiem bądź porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed przygotowaniem. Nie wolno czynić tego, gdyby jesteśmy sens schować je do lodówki, bo w trakcie mycia przebywamy na jego wielkość niebezpieczne bakterie, które mogą przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto mieć o higienie w przypadku wszystkich przedmiotów (noże, deski do krojenia), z którymi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i przynoszenie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temuż po przygotowaniu będzie ono pełne i słabe. Do cięcia mięsa powinniśmy zawsze używać ostrego noża. Dobrym zwyczajem stanowi jego każdorazowe ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Jest owo ważne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i smak.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy dokonać z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu czy nowych ziół oraz przypraw. Żeby marynata dobrze się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony może się wtedy okazać rozdrabniacz do mięsa. Dzięki niemu ciało lepiej wchłonie dokonaną przez nas marynatę także będzie znakomitsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto pamiętać, że na im młodszym ogniu będziemy obecne wyglądać, tym świetnie. Mięso buduje się w części z białka oraz tłuszczu, dlatego zbyt duża i szeroka temperatura powoduje, że staje się ono twarde i łykowate. Smażąc je na głębszej temperaturze sprawimy, iż będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by mięso było co jakiś czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu weźmie ono znaną soczystość i dodatek.