Krajalnice do wedlin sklepowe

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych kiedy również marketach spożywczych. W większości firmy kwalifikują się na zakup urządzenia dostarczającego do krojenia sera i wędlin. Należy jednakże mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się dużo wyższą efektywnością niż urządzenia dedykowane do działalności w zakładzie, gdzie używane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie jedynie na pragnienie klienta, lecz też sprzedawane w budowie krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki robią się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt ma być ładowany w celu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wydzielana przez urządzenie. Stanowi więc propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić biorąc w tym planu nasadkę dociskową dołączoną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest także zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grup zrobione są z aluminium - czynniki będące styczność z wynikami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one lżejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.